Słodkie śniadanie

Smak dzieciństwa. Uwielbia je mój młodszy brat, który nie raz, nawet w nocy, prosił o gofry ;) Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Moje ulubione to oprószone cukrem pudrem, ale w dodatkach można poszaleć - owoce, rodzynki, dżem, krem czekoladowy no i oczywiście bita śmietana :)


Chrupiące gofry
Walentynkowe serduszka :)


Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)




Rozgrzewamy gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek mieszamy dokładnie by nie było grudek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy delikatnie do masy.
Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor z dwóch stron.
Studzimy na kratce.



Mmm Pycha!

Zapraszam na Facebooka. 

Brak komentarzy :