Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
bułka namoczona w mleku
bułka namoczona w mleku
przyprawa do kurczaka
cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz, papryka czerwona
bułka tarta
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Bułkę odsączamy z mleka, cebulę kroimy na kawałki, obieramy ząbek czosnku. Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mielimy kilka minut. Masę mięsną przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Na talerzyk wysypujemy trochę bułki tartej, formujemy kotlety i obtaczamy z dwóch stron. Smażymy na oleju do zrumienienia.
Mmm Pycha!
Polubisz mnie?
bułka tarta
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Bułkę odsączamy z mleka, cebulę kroimy na kawałki, obieramy ząbek czosnku. Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mielimy kilka minut. Masę mięsną przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Na talerzyk wysypujemy trochę bułki tartej, formujemy kotlety i obtaczamy z dwóch stron. Smażymy na oleju do zrumienienia.
Mmm Pycha!
Polubisz mnie?
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz