Składniki:
ciemna część:
300 g zmielonych herbatnikow
125 g cukru pudru
100 g czekolady
150 ml mleka
jasny krem:
125 g margaryny
125g cukru pudru
100 g wiórków kokosowych
Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto".
Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy.
Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę.
W przepisie z tej ilości składników można zrobić dwie rolady mniejsze, wtedy łatwiej zwijać.
Wstawiamy roladę do lodówki.
Mmm Pycha!
Mój Fb.
Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę.
W przepisie z tej ilości składników można zrobić dwie rolady mniejsze, wtedy łatwiej zwijać.
Wstawiamy roladę do lodówki.
Mmm Pycha!
Mój Fb.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz