Kotleciki z jarmużem

W tym roku jarmuż króluje w mojej kuchni. Najczęściej dodaję go do koktajli, ale próbuję przygotowywać go też w innej formie np. jak te roladki. Tym razem drobiowe kotleciki z jarmużem. Łatwe, szybkie, a jakie pyszne. Oczywiście jarmuż można zastąpić szpinakiem, świetny sposób na przemycenie zdrowego składnika do obiadu. Polecam!
Przepis z tej strony.


Kotleciki z jarmużem




Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
cebula
2-3 ząbki czosnku
duża garść jarmużu
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
bułka tarta/otręby



Pierś z kurczaka, cebulę,  jarmuż i czosnek mielimy na gładką masę, przyprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Formujemy kotleciki mogą być okrągłe, podłużne jak u mnie lub w formie małych paluszków. Obtaczamy w bułce tartej lub otrębach, rozgrzewamy patelnię, dodajemy dwie łyżki oleju i smażymy na małym ogniu z dwóch stron.   
Takie kotleciki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.


Mmm Pycha!
Zapraszam na facebooka.

2 komentarze :

healthymaniacs pisze...

kotlecików z jarmużu nigdy nie jadłam, muszą być pyszne!

SignorinaGotuje pisze...

Tak, jarmuż jako dodatek sprawia, że są wyjątkowo smaczne :) Polecam!