Przepis z tej strony.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
cebula
2-3 ząbki czosnku
duża garść jarmużu
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
bułka tarta/otręby
Pierś z kurczaka, cebulę, jarmuż i czosnek mielimy na gładką masę, przyprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Formujemy kotleciki mogą być okrągłe, podłużne jak u mnie lub w formie małych paluszków. Obtaczamy w bułce tartej lub otrębach, rozgrzewamy patelnię, dodajemy dwie łyżki oleju i smażymy na małym ogniu z dwóch stron.
Takie kotleciki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
2 komentarze :
kotlecików z jarmużu nigdy nie jadłam, muszą być pyszne!
Tak, jarmuż jako dodatek sprawia, że są wyjątkowo smaczne :) Polecam!
Prześlij komentarz