Shakshouka
Składniki:
jajko
1/2 papryki (żółtej i czerwonej łącznie)
ząbek czosnku
100 g pomidorów z puszki
1/4 cebuli
1/2 łyżeczki masła klarowanego
bazylia (łyżeczka)
oregano(1/4 łyżeczki)
kumin (1/4 łyżeczki)
szczypta chili
szczypta soli i pieprzu
natka pietruszki
1. Papryki, cebulę i czosnek drobno siekamy i smażymy 2-3 minuty na maśle.
2. Dodajemy pomidory i przyprawy, mieszamy i chwilę razem podgrzewamy.
3. Łyżką robimy miejsce na jajko, wbijamy je, przykrywamy patelnię i gotujemy aż jajko się zetnie.
Mmm Pycha!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz