Przepis łatwy, szybki i tani. Nie jest to wersja tradycyjna, którą oczywiście przetestowałam, gdyż zdecydowanie jest dla nas za słodka.
Dałam niewielką ilość cukru, gdyż słodkości nadaje dżem.
Składniki:
130 g mąki
130 ml oleju
250 g płatków owsianych
150 g dżemu
2 łyżki cukru brązowego
łyżka cynamonu
szczypta soli
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
2. Mąkę mieszamy z płatkami cukrem, cynamonem, solą i olejem.
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy z płatkami i łyżką dociskamy tworząc spód.
4. Na płatki wykładamy dżem i drugą połowę płatków i znów dociskamy łyżką.
5. Pieczemy aż do zbrązowienia płatków (około 20 minut). Studzimy. Kroimy w kostkę lub w podłużne batoniki.
Mmm Pycha!
Zajrzyjcie tutaj.
130 g mąki
130 ml oleju
250 g płatków owsianych
150 g dżemu
2 łyżki cukru brązowego
łyżka cynamonu
szczypta soli
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
2. Mąkę mieszamy z płatkami cukrem, cynamonem, solą i olejem.
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy z płatkami i łyżką dociskamy tworząc spód.
4. Na płatki wykładamy dżem i drugą połowę płatków i znów dociskamy łyżką.
5. Pieczemy aż do zbrązowienia płatków (około 20 minut). Studzimy. Kroimy w kostkę lub w podłużne batoniki.
Mmm Pycha!
Zajrzyjcie tutaj.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz