Składniki:
170 g bananów (jeden duży lub dwa małe)
70 ml oleju
2 jajka
120 ml wody
1 łyżka ekstraktu waniliowego
250 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80 g suszonych owoców (u mnie rodzynki, daktyle)
pół łyżki cynamonu
1. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
2. Banany rozdrabniamy widelcem na papkę.
3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem.
4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy.
5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy.
6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto.
7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce.
Mmm Pycha!
Kliknij lubię to.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz