Składniki:
6-7 plastrów karkówki
cebula
cebula
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki wody
1 łyżka miodu
3 łyżki wody
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka ostrej papryki
1 łyżka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa
0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Składniki marynaty mieszamy i moczymy w niej każdy plaster mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach.
Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce.
Mmm Pycha!
Mój Facebook.
Składniki marynaty mieszamy i moczymy w niej każdy plaster mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach.
Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce.
Mmm Pycha!
Mój Facebook.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz