Sernik z rosą
Składniki:
Ciasto kruche:
2 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
kostka Kasi
3 żółtka
cukier waniliowy
Masa serowa:
1 kg sera z wiaderka
4 całe jajka
budyń śmietankowy
cukier waniliowy
2 szklanki mleka
olejek cytrynowy
pół szklanki oleju
3 białka
szklanka cukru
1. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy je do lodówki.
2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy.
3. Ciasto kruche wykładamy na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Na to wylewamy masę serową. Łącznie sernik pieczemy godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z białek z cukrem i wylewamy na sernik.
Mmm Pycha!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz