Składniki:
pół szklanki kaszy jaglanej
4 jajka
sól, pieprz, papryka słodka w proszku, czosnek granulowany, domowa vegeta
łyżeczka koperku
2 łyżki bułki tartej
1. Kaszę gotujemy (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Trzy (z czterech) jajek gotujemy na twardo.
2.Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Jajka kroimy w drobną kostkę.
3.Do miski przekładamy wszystkie składniki -kaszę, jajka i szczypiorek. Dodajemy przyprawy,surowe jajko i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy najlepiej ręką i formujemy kotleciki. Moje mimo obaw kleiły się dobrze, jeśli jednak coś nam nie wychodzi można w razie potrzeby, dodać łyżkę mleka lub bułki tartej.
4. Kotleciki smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni.
Mmm Pycha!!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz