Kotlety jaglano - jajeczne



Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej
4 jajka 
sól, pieprz, papryka słodka w proszku, czosnek granulowany, domowa vegeta
łyżeczka koperku
2 łyżki bułki tartej



1. Kaszę gotujemy (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Trzy (z czterech) jajek gotujemy na twardo. 

2.Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Jajka kroimy w drobną kostkę.

3.Do miski przekładamy wszystkie składniki -kaszę, jajka i szczypiorek. Dodajemy przyprawy,surowe jajko i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy najlepiej ręką i formujemy kotleciki. Moje mimo obaw kleiły się dobrze, jeśli jednak coś nam nie wychodzi można w razie potrzeby, dodać łyżkę mleka lub bułki tartej.

4. Kotleciki smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni.



Mmm Pycha!!!



Brak komentarzy :