Składniki:
4 marchewki
2 małe ziemniaki
por lub cebula
pietruszka
bulion warzywny (około 1 litr)
około łyżki drobno posiekanego lub startego na tartce imbiru
1. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju/masła. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy wrzucamy do garnka i smażymy co chwilę mieszając przez około 2 minut.
2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir.
3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany.
Mmm Pycha!!!
około łyżki drobno posiekanego lub startego na tartce imbiru
1. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju/masła. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy wrzucamy do garnka i smażymy co chwilę mieszając przez około 2 minut.
2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir.
3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany.
Mmm Pycha!!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz