Ryba w pomidorach
Składniki:
filety ryby ( 3 szt)
pół puszki pomidorów
mleko +woda ( razem około szklanki)
cebula
dwa ząbki czosnku
sól, pieprz i ulubione przyprawy do ryby, zioła prowansalskie
1. Rybę kroimy na kawałki, nacieramy przyprawami i odstawiamy.
2. W garnku rybę zalewamy mlekiem z wodą, zagotowujemy wyłączamy palnik i zostawiamy pod przykryciem.
2. Cebulę kroimy w kostkę i chwilę podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory, drobniutko pokrojony czosnek, przyprawy i chwilę razem dusimy.
3. Do pomidorów dodajemy odcedzoną rybę i razem dusimy na małym ogniu około 20 minut.
Mmm Pycha!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz